Ratings based on 799 Verified Reviews

They paid and stayed. We double-checked.
3.6 out of 5
93% of guests recommend
3.9 Room cleanliness
3.9 Service & staff
3.6 Room comfort
3.2 Hotel condition
They paid and stayed.
We double-checked.
2 out of 5
by A verified traveler

Check before you book.

Posted Dec 9, 2014
The only positive is a good location. we were put in a room with twin beds when we booked a double. There was no wifi in the room itself, we had to sit in the passage. The wifi itself was also not great - it kept logging you off. Central heating didn't work properly which is not fun in winter. Radisson standards seem to have dropped.
3 out of 5
Recommended
for Personal Event
by A verified traveler

This traveler left a rating score only Posted Nov 2, 2014 on Hotels.com
3 out of 5
Recommended
for Everyone
by A verified travelerfrom Scotland

Good city center hotel

Posted Oct 31, 2014
Pros: The staff were very friendly and helpful and resolved our problems immediately
Cons: The decor of both the public rooms and the bedrooms
Location: It has an excellent location in the center of Bergen close to all the main sights and the ferry terminal. The airport bus stops outside the hotel
A very convenient hotel with friendly and helpful staff. The hotel has a rather tired feel and is in need of some renovation but is ideal for a centrally located stay. An excellent breakfast was included.
3 out of 5
Recommended
for Couples
by Kim Andre Belsnesfrom Hordaland

Helt greit

Posted Oct 31, 2014 on Hotels.com
Bodde i 9 etasje. Rommene var ikke særlig store, og badet var ikke noe å skryte over. Det som trakk opp var balkong på rommet. Det var et helt greit hotell for en natt, og kan nok komme tilbake for en natt senere også. Heisen er ikke noe om man har heisskrekk kan man vel si.
Comment from Hotel Management
Nov 14, 2014 by Therese Steen, Hotel Management
Hei Kim Andre og takk for din tilbakemelding! Vi bruker alle tilbakemeldinger i vårt kontinuerlige arbeid for å forbedre kvalitet og service. Det er renovering under planlegging, men vi har ikke noen eksakt dato riktig ennå. Det er bra du var fornøyd med balkongen på rommet. Vi håper å se deg igjen på hotellet ved en senere anledning!
3 out of 5
Recommended
for Couples
by Bjartefrom Sotra

Perfekt beliggenhet, trenger en modernisering

Posted Oct 31, 2014 on Hotels.com
Perfekt beliggenhet, men noe slitt hotell, trenger en oppgradering. Dårlig luft på rommet
Comment from Hotel Management
Nov 14, 2014 by Therese Steen, Hotel Management
Hei Bjarte og takk for din tilbakemelding! Vi bruker alle tilbakemeldinger i vårt kontinuerlige arbeid for å forbedre kvalitet og service. Vi synes det er veldig kjekt at du synes beliggenheten vår er perfekt! Det er renovering under planlegging, men vi har ikke noen eksakt dato riktig ennå. Vi håper å se deg igjen på hotellet enten det er før eller etter renoveringen.
3 out of 5
Recommended
for Personal Event
by Brittfrom Stavanger (ex Bergen)

Frokosten og beliggenheten super

Posted Oct 29, 2014 on Hotels.com
Jeg har ikke bodd på dette hotellet siden jeg giftet meg der for 37 år siden. En ting som mangler på rommet er en safe. Jeg reiser veldig mye, og jeg har ikke bodd på et hotell på mange år uten safe på rommet. Jeg glemte mobilen min i baren fredag kveld og kunne ikke hente den før baren åpnet lørdag kl. 1600. Det er for dårlig at hotellet ikke har nøkkel til baren når slike ting skjer. Hva med gjester som reiser før baren åpner? Fantastisk frokost. God plass til tross for mange mennesker, og deilig mat. Frokosten og beliggenheten (perfekt) er det beste med hotellet.
Comment from Hotel Management
Nov 4, 2014 by Therese Steen, Hotel Management
Hei Britt og tusen takk for tilbakemeldingen din til oss. Dette er særdeles viktig for oss. Vi beklager at hotellrommet ikke hadde safe og tilbakemeldingen din bragt videre til hotellets ansvarlige. Vi har safe i resepsjonen som du kan legge verdisaker i. Da vil du beholde nøkkelen selv, frem til du henter du verdisakene dine. Vi beklager også at vi ikke klarte å hjelpe deg inn i baren, når den ikke var åpen. Dette skal vi ta til oss og sørge for at det ikke skjer igjen. Vi er veldig glad for at du var fornøyd med vår Super Breakfast buffet og beliggenheten.
2 out of 5
Recommended
for Business Travelers
by SACfrom Oslo

Et slitt hotel ... Anbefales ikke

Posted Oct 26, 2014 on Hotels.com
Et slitt hotell på alle nivå, bo ikke her! I vasken lå det lange sorte hår, som ikke var hyggelig. Sengene var greie, men sovnet uteble til langt på natt. hotellets egen bar, holder gjestene våkne til langt på natt. Det fins bedre hoteller enn dette i Bergen
Comment from Hotel Management
Nov 4, 2014 by Therese Steen, Hotel Management
Kjære SAC! Takk for din tilbakemelding. Vi bruker alle tilbakemeldinger i vårt kontinuerlige arbeid for å forbedre kvalitet og service. Vi er lei for å høre at hotellet ikke levde opp til forventningene, men vi har forståelse for det. Det er renovering under planlegging, men vi har ikke noen eksakt dato riktig ennå. Vi beklager også at vasken ikke var sikkelig rengjort når du sjekket inn. Med vår beliggenhet midt i sentrum, vil det nok være noe støy fra omgivelsene på nattestid. Vi håper å se deg igjen på Radisson Blu Hotel Norge enten det er før eller etter renoveringen og da er det mulig å be om et innvendig rom og da vil du ikke bli holdt våken til langt på natt.
3 out of 5
Recommended
for Families
by A verified traveler

Treng oppgradering

Posted Oct 26, 2014 on Hotels.com
Hotellet trenger en skikkelig oppgradering. Har bodd på en del hoteller i Bergen dei siste årene, og hotell Norge kommer dårligst ut. Beliggenhet er bra. Og hyggelig personale. Men standeren er 3 stjernes.
Comment from Hotel Management
Jan 3, 2015 by Therese Steen, Hotel Management
Tusen takk for at du har tatt deg tid til å skrive til oss. Vi setter pris på dette, og bruker alle tilbakemeldinger aktivt for å forbedre kvalitet og service. Beste hilsen Therese Steen
5 out of 5
Recommended
for Families
by Finnfrom Oslo

Hotellopphold i Bergen

Posted Oct 24, 2014 on Hotels.com
Det var bra. Vi er fornøyde. Med vennlig hilsen Finn Kolstad
Comment from Hotel Management
Jan 3, 2015 by Therese Steen, Hotel Management
Tusen takk for at du har tatt deg tid til å skrive til oss. Vi setter pris på dette, og bruker alle tilbakemeldinger aktivt for å forbedre kvalitet og service. Hilsen Therese Steen
3 out of 5
Recommended
for Business Travelers
by Mariannefrom Oslo

egentlig et flott hotell, men...

Posted Oct 24, 2014 on Hotels.com
Hotellet ligger sentralt og koselig til. Og rommet og resepsjonsområdet var flott. Men. For eksempel :Ser man litt nærmere i kriker og kroker på rommet ser man at gammel skitt har fått lov til å gro seg godt fast. Vanlig housekeeping gjorde en god jobb, men hele rommet kunne trengt en skikkelig nedvask. Rens av gulvteppet feks. Og ikke minst lufteluken over badekaret: stappfullt av muggent støv. Frokosten var god, men ikke fantastisk. Men hovedproblemet var: støy nattestid og mangelen på lydtette vinduer for å prøve å dempe dette. Jeg forstår at med et sentralt hotell, med fler utesteder i 1 etg. blir noe lyd prisen man må betale. men støynivået var uutholdbart og selv med lukkede vinduer sovnet jeg ikke før utestedene stengte. Hit kommer jeg ikke tilbake.
Comment from Hotel Management
Jan 3, 2015 by Therese Steen, Hotel Management
Tusen takk for at du har tatt deg tid til å skrive til oss. Vi setter pris på dette, og bruker alle tilbakemeldinger aktivt for å forbedre kvalitet og service. Vi er lei oss for at støy ødelagte oppholdet ditt denne gangen. Beste hilsen, Therese Steen