Ratings based on 143 Verified Reviews

They paid and stayed. We double-checked.
4.1 out of 5
95% of guests recommend
4.3 Room cleanliness
4.3 Service & staff
4.1 Room comfort
4.0 Hotel condition
They paid and stayed.
We double-checked.
4 out of 5
Recommended
for Everyone
by A verified travelerfrom Udine

Posted May 12, 2015
ideale per soggiorni di lavoro di breve durata, buon servizio, personale disponibile ed accogliente, stanza e bagno ben pulite, colazione a buffet variegata ed abbondante
5 out of 5
Recommended
for Everyone
by A verified traveler

Piacevole sorpresa

Posted May 2, 2015
Pros: personale, camera, colazione bio e a km zero (possibilità di alimenti gluten free)
Hotel carino a due passi dal centro di Bologna, camera spaziosa ed elegante, ottima colazione, personale gentile e professionale! Sicuramente da consigliare...ottimo rapporto qualità prezzo!!
5 out of 5
Recommended
for Couples
by A verified traveler

Preisleistungsverhältnis Top

Posted Apr 12, 2015
Pros: Frühstück
Location: Bushaltestelle -> Bologna
Also für unter 50€ DZ die Nacht war dieses Hotel wirklich unglaublich gut Parkplatz inklusive, viel Bioqualität, Frühstückseier zum selber kochen, Orangen zum Pressen... wir waren sehr zufrieden.
4 out of 5
Recommended
for Business Travelers
by A verified travelerfrom pisa

per lavoro

Posted Apr 12, 2015
Pros: la colazione bio
Location: centrale
viaggio per affari nell'ente fieristico in via stalingrado
4 out of 5
Recommended
for Everyone
by A verified traveler

Easter in Bologna

Posted Apr 7, 2015
Pros: Staff very extremely helpful
Cons: Powerpoints (see above)
Location: Very safe area and the walk is a comfortable 25 minutes to the old town.
The staff were extremely friendly and very helpful. The room did the job - nothing extraordinary but it was clean and very comfortable. One negative comment would be the powerpoints/sockets. They were not the "standard" size for EU sockets and we only found one (the fridge was plugged into this) that could fit our phone charger in the entire room.
4 out of 5
Recommended
for Everyone
by A verified travelerfrom Caen

Bien

Posted Apr 5, 2015
Nous y avons passé qu'une nuit mais hotel propre. Le petit dejeuner est parfait, beaucoup de choix et des produits bio. Très bien.
5 out of 5
Recommended
for Business Travelers
by A verified traveler

Eccellente

Posted Feb 20, 2015 on Hotels.com
Eccellente. Nulla di eccepibile. Consiglio!
4 out of 5
Recommended
for Couples
by A verified traveler

This traveler left a rating score only Posted Feb 17, 2015 on Hotels.com
4 out of 5
Recommended
for Everyone
by A verified traveler

Hotel a forte ispirazione BIO

Posted Feb 16, 2015
Pros: La colazione, seppur in alcune offerte a prezzo aggiuntivo, merita per la sua varietà di proposte oltre che per la qualità. Indicata per intolleranti.
Cons: La facciata potrebbe esser migliorata (un po' decadente) e i terrazzini puliti in modo da far allontanare i piccioni che ai piani alti soggiornano..
Location: L'albergo, pur posizionandosi in mezzo a condomini e in una sorta di Chinatown bolognese, rimane in posizione strategica per la stazione e la fiera
L'albergo, pur posizionandosi in mezzo a condomini e in una sorta di Chinatown bolognese, rimane in posizione strategica per la stazione (5min) e la fiera (5min). Le camere sono accoglienti, arredamento moderno e funzionale. Il personale è disponibilissimo ad ogni richiesta.
4 out of 5
Recommended
for Couples
by Krzysztoffrom Polska

Na śniadanie wyrusz z rana

Posted Feb 12, 2015 on Hotels.com
Recepcjonistka już przy przywitaniu była NIEMIŁA i dość nonszalancka. Naraziła nas na spore koszty, nie informując o możliwości bezpłatnego korzystania z bardzo przyzwoitej przestrzeni społecznej w hotelu, z miękkimi i twardymi siedziskami, wewnątrz bądź na powietrzu, w której można było napić się kawy, herbaty oraz zjeść ciasteczka lub rogaliki. Poinformowała zamiast tego o drogim automacie z napojami i słodyczami, znajdującym się na I piętrze. Było to kuriozalne. Jest bardzo niemiłe, gdy ma się wrażenie bycia jakimś gorszym gościem i dopiero po jakimś czasie niepewnie dochodzi się do wniosku, że bezplatne słodkości i napoje są chyba jednak dla wszystkich. Hotel nie jest najłatwiejszy do zlokalizowania. Pokoje są przestronne i komfortowe, z balkonem. Taksówka na lotnisko to 17E z możliwością płatności kartą, co przy autobusie za 12e/2os jadącym z dworca jest dobrą ceną. Jest blisko do przystanku często odjeżdżającego autobusu 25, ewentualnie ok. 45 minut pieszo od najważniejszych zabytków. Śniadanie to kuriozum, bo jest naprawdę świetne, ale niemal nie dokłada się produktów. Warto przyjść jak najwcześniej. Fajna jest w nim wyciskarka do cytrusów i niezłej jakości kawa podawana do stolika w dowolnych ilościach. Imponująca jest możliwość wyniesienia śniadania do pokoju na pojemnej tacce. Zwykle tacki są symboliczne, a za śniadanie do łóżka należy dopłacać. Podróż małą, powolną windą może wywoływać ciekawe odczucia.