Ratings based on 50 Verified Reviews

They paid and stayed. We double-checked.
3.9 out of 5
98% of guests recommend
3.9 Room cleanliness
3.9 Service & staff
3.6 Room comfort
3.5 Hotel condition
They paid and stayed.
We double-checked.
4 out of 5
Recommended
for Families
by A verified traveler

This traveler left a rating score only Posted Feb 25, 2015 on Hotels
4 out of 5
Recommended
for Business Travelers
by Sari

This traveler left a rating score only Posted Jan 19, 2015 on Hotels
4 out of 5
Recommended
for Everyone
by A verified travelerfrom Klaukkala

perheen lomamatka

Posted Jan 1, 2015
Pros: Kylpylä oli hyvä. Ruoka oli hyvää.
Cons: Kylpyhuoneremontti olisi paikallaan.
Location: Hotellin sijainti oli hyvä ja maisemat olivat kauniit.
Hotelli oli pääosin ok, mutta oli joitakin parannuskohteita. Huone 151 oli viileä. Ruoka oli hyvää. Henkilökunta oli ystävällisiä.
4 out of 5
Recommended
for Business Travelers
by Jormafrom Kuopio

Väärin tehty pankkikortti veloitus

Posted Dec 24, 2014 on Hotels
Muuten kaikki ok , mutta ostin kylpylän ravintolassa oluen ruokailun yhteydessä joka veloitettiin minulta kaksi kertaa. Maksoin pankkikortilla Tarjoilija pyysi takaisin ja sanoi että veloitus ei onnistunut. Höylättiin kortti toista kertaa. Katsoin tiliotetta josta oli tehty kaksi veloitusta.
4 out of 5
Recommended
for Couples
by satu

This traveler left a rating score only Posted Nov 4, 2014 on Hotels
4 out of 5
Recommended
for Getaway With Friends
by Risto

This traveler left a rating score only Posted Nov 3, 2014 on Hotels
2 out of 5
by A verified travelerfrom Espoo

Erittäin huono hinta-laatu suhde

Posted Oct 20, 2014
Pros: Hieno luonto sen ympärillä. Bistron illallinen oli hyvä.
Cons: Iloista ja asiakasta huomioivaa palvelua ravintolaan Parempi laatuinen lounas Tarkistakaa mitkä sängyt ovat jo tulleet tiensä päähän
Henkilökunta ravintolassa oli ylipäätään töykeää. Henkilökunta tuntui olevan lopen kyllästynyt työhönsä. Tämä näkyi myös ajoittain tarjoilijoiden ja keittiöhenkilökunnan pukeutumisessa. Illallisen aloittaminen bistrossa kesti yli puoli tuntia kun tarjoilijaa ei kuulunut. Mieheni joutui poistumaan huoneeseen ennen ruokailun aloittamista. Kysyin voinko viedä jo tilatut ruoat hänelle huoneeseen. Tämä toki onnistui mutta tarjoilijalle ei tullut mieleen ehdottaa että he kyllä voivat viedä ruoan ettei se jäähdy. Kun syötyämme lähdimme ravintolasta, sain odotella jo valmista kylmennyttä ruokaa vilelä jonkun tovin. Kannoin tarjottimen aika matkan päähän huoneeseemme. Mieheni söi sitten jäähtyneen ruoan. Päivällisen hinta/laatu suhde oli huono (seisova pöytä) Perhehuone oli aika ankea ja kallis, sängyt ylipehmeitä jo kuopalle nukuttuja, selkä kipeytyi. Lapsen sänky narisi niin että siihen heräsi. Kylpylä on aika pieni ja vesi oli illalla jo aika "limaisen" oloista. Klooria oli niin paljon että iho oli korppuna ja silmiä kirveli kun vettä roiskui kasvoille. Keilaradalla pallot ei palautuneet ja henkilökuntaa kutsuttiin paikalle pariinkin otteeseen. Hotellilla on mahtava historia ja hienot puitteet, harmi että perus asioita ei oltu saatu toimivaksi.
Comment from Hotel Management
May 2, 2015 by Leena, Hotel Management
Hei, Parhaat kiitokset arvokkaasta palautteestanne koskien syyslomavierailuanne täällä Rantasipi Aulangolla. Haluamme esittää vilpittömät anteeksipyyntömme siitä, että palvelumme ja puitteemme niin monilta osin eivät vastanneet odotuksianne. Olemme käsitelleet palautteenne vakavassa hengessä kaikkien ao. osastojen kanssa, jotta nyt ilmenneet epäkohdat saataisiin korjatuksi mahdollisimman pian. Kaikesta huolimatta rohkenemme toivoa, että tämänkertaisista epäonnistumisistamme huolimatta saisimme vielä joskus tilaisuuden osoittaa sitä tasoa ja palvelua, jota perinteiseltä Aulangolta on täysi syy odottaa. Ystävällisin terveisin, Leena Rusko hotellipäällikkö
4 out of 5
Recommended
by A verified traveler

Kiva henkilökunta

Posted Oct 13, 2014 on Hotels
Aikuisille mukava hotelli, lapsien kanssa ei varmaankaan olisi ollut tarpeeksi puuhaa. Henkilökunta oli mukavaa ja palvelu toimi hienosti. Huone oli aika kulahtanut ja parveke olisi vaatinut parempaa siivoamista, mutta muuten ei valittamista.
4 out of 5
Recommended
for Business Travelers
by A verified traveler

Huone

Posted Oct 6, 2014 on Hotels
Huone 405 haisi todella voimakkaasti tupakalle ja tunkkaiselle, haju tarttui yön aikana vaatteisiin ja hiuksiin. Hotelli oli täynnä, joten asialle ei voitu mitään.
4 out of 5
Recommended
for Business Travelers
by Matsfrom Upsala

Vackert och trevligt

Posted Oct 6, 2014 on Hotels
Fint hotel.Bekväma rum. Jan hann aldrig testa Spa-anläggningen, men de som gjorde det var mycket nöjda. En lätt mögeldoft, så de som är överkänsliga ska nog välja något annat.