Ratings based on 203 Verified Reviews

They paid and stayed. We double-checked.
3.7 out of 5
60% of guests recommend
4.0 Room cleanliness
3.9 Service & staff
3.6 Room comfort
3.7 Hotel condition
Expedia Verified Reviews
They paid and stayed. We double-checked.
5 out of 5
by Bjørn from København

Flotte faciliteter og god service

Posted Dec 23, 2015 on Hotels
Meget flotte fælles faciliteter og god, personlig service. Meget god restaurant. Familieværelse var nyoppusset med køkkenkrog.
2 out of 5
by Cathrine

This traveler left a rating score only Posted Dec 16, 2015 on Hotels
4 out of 5
by Kristian from Oslo

Fint opphold på Geilo

Posted Dec 16, 2015 on Hotels
Meget hyggelig hotell med fint lounge område og bra restaurant i Champagneria. Ble sjekket inn på ett meget lite rom med 2 enkeltsenger, men sa vi ønsket dobbeltseng så vi fikk nytt rom med en gang. Meget god service. Bassenget var stengt grunnet tekniske problemer og reparatøren var ikke tilbake før etter helgen. Dette var litt nedtur. Dårlig at de ikke ha wifi og kun 3-4 kanaler på TVen.
4 out of 5
by Øyvind

This traveler left a rating score only Posted Dec 12, 2015 on Hotels
4 out of 5
by Vegard from Fredrikstad

Posted Dec 8, 2015 on Hotels
Meget bra restaurant og hotellservice, gratis parkering og et generellt bra inntrykk. Desverre ikke så bra utvalg på frokosten.
5 out of 5
by Caina

Perfeito!

Posted Dec 5, 2015 on Hotels
Excelente hotel em uma cidade muito aconchegante! Tudo perfeito!
4 out of 5
by Knut from Vestby

Julebord på Geilo

Posted Nov 25, 2015 on Hotels
Vi er fornøyd med helgeoppholdet på Geilo, men ikke alt gikk som planlagt. Hadde bestilt bord for middag lørdag kveld på hotellet, da de bl.annet skulle servere "juletapas", noe vi så frem til. Da vi var på plass og skulle bestille maten, ble vi fortalt at vi skulle ha bestilt "juletapas" på forhånd, noe som ikke var opplyst noe sted. Skuffende. Frokosten var heller ikke som forventet, men grei nok. Rommet til reisefølget var svært lite og trangt, men resepsjonen ordnet greit et nytt rom til dem. Rommene var ellers bra, sengene var gode, men savnet 1 stol til på rommet. Burde være 2 stoler på et dobbeltrom. Kunne med fordel vært noe varmere i "loungen", som ellers var innbydende.
5 out of 5
by A verified traveler

This traveler left a rating score only Posted Nov 5, 2015 on Hotels
4 out of 5
by A verified traveler

This traveler left a rating score only Posted Oct 29, 2015 on Hotels
4 out of 5
by Siv Merete from Bergen

Gjennomført lounge og god tapas

Posted Oct 28, 2015 on Hotels
Flott inngangsparti. Skikkelig amerikansk/canadisk høyfjellsfølelse i resepsjonen og lounge'n. Svært gjennomført innredning og tapet - og fargevalg. Flott bilder på veggene. God tapas på restauranten. Skuffet over den "tradisjonelle" biff og bearnaisen. Bearnaisen smakte og hadde konsistens som ferdiglaget fra butikk. Lite kjøtt, max 100 g. Flott vinvalg til både tapasen og biffen. Frokosten var grei nok. Fornøyd med hjemmelaget eggerøre (og ikke det der pulver-eggemasse). Konsentratjuice og "kokt" bacon trekker ned. Skikkelig deilig brød i flere slag. De var sikkert hentet fra bakeriet ved inngangen. De hadde deilige bakverk. Det var en svært ubehagelig lukt på badet som minnet om blomkål/kålrot. Rommet hadde bare én søppelbøtte, ingen glass annet enn på badet, kun NRK-kanaler på tv, altfor skarpt lys i nattbordlampa, ingen mulighet for sikker lufting (kun ha balkongdøra åpen), ellers var rommet greit. Skuffet over at man ikke hadde SPA på hotellet den helga.