Ratings based on 35 Verified Reviews

They paid and stayed. We double-checked.
4.5 out of 5
100% of guests recommend
4.6 Room cleanliness
4.5 Service & staff
4.3 Room comfort
4.4 Hotel condition
Expedia Verified Reviews
They paid and stayed. We double-checked.
5 out of 5
by A verified traveler

Weekend break

Posted Jun 4, 2016
Pros: location
Close to a beautiful park, in a quiet residential street, nearby shops and cafes, convenient tram stops nearby - 5 minutes to the centre. perfect location.
5 out of 5
by Jakub

This traveler left a rating score only Posted Mar 14, 2016 on Hotels
4 out of 5
by A verified traveler

Schönes Hotel mit erstklassigem Frühstücksbuffet

Posted Dec 21, 2015
Obwohl unsere Anreise nach 18 Uhr war gab es keine Probleme wegen des Zimmerschlüssels. Der Bruder meines Mannes konnte den Schlüssel vorher abholen. Im gemütlichen Zimmer haben wir sehr gut geschlafen. Das Frühstücksbuffet war sehr reichhaltig und mit viel Liebe zum Detail gestaltet. Für unseren nächsten Besuch in Dresden werden wir auf jeden Fall versuchen dieses Hotel wieder zu bekommen.
5 out of 5
by Lukasz from Wroclaw

Drezno - Pension am Grossen Garten

Posted Dec 19, 2015 on Hotels
Pensjonat w spokojnej dzielnicy oddalonej 10 min jazdy tramwajem od centrum. Bezpłatny parking dla gości, przystanek komunikacji miejskiej w odległości 3 min spaceru. W bliskim sąsiedztwie duży park. Obsługa pensjonatu bardzo pomocna, komunikować się można po niemiecku lub angielsku. Check in już od 11:00 (check out 10:30). Płatność i spisywanie danych osobowych dopiero przy wyjeździe. Na recepcji dostajemy mapy, pani recepcjonistka sprawdza, kiedy otwarte są główne atrakcje miasta, można u niej także kupić bilety komunikacji miejskiej. Dostajemy także klucze do pokoju i głównego wejścia do pensjonatu oraz kod do wifi (na jedno urządzenie gratis). Pokój przestronny z łazienką, sprzątany codziennie. Minusem są bardzo miękkie materace na łóżku. Na stoliku napoje (sok, woda - uwaga, nie w cenie - doliczane do rachunku). Dużą zaletą pensjonatu jest śniadanie serwowane w osobnej sali oraz ogrodzie zimowym. Duży wybór serów, wędlin, ekologicznych soków, w okresie przedświątecznym dostępne były także typowe dla Drezna ciasta. Pension am Grossen Garten jest na pewno godny polecenia wszystkim, którzy poszukują noclegu o dobrym standardzie niedaleko centrum Drezna i zależy im na miłej, bardzo pomocnej obsłudze.
4 out of 5
by A verified traveler

Nette Altstadtvilla

Posted Dec 17, 2015
Location: Stadtteil Gruna
Nette Pension, Stadtmitte gut mit Straßenbahn erreichbar. Frühstück war gut, Brötchen waren leider immer sehr schnell alle. Personal sehr nett. Zimmer waren nicht hellhörig.
3 out of 5
by Not Provided

This traveler left a rating score only Posted Nov 7, 2015 on Hotels
5 out of 5
by A verified traveler

This traveler left a rating score only Posted Oct 20, 2015 on Hotels
5 out of 5
by A verified traveler

Sehr liebevoll geführte Pension.

Posted Oct 9, 2015
Wir haben uns in diesem Haus sehr wohl gefühlt und kommen gerne wieder. Danke
4 out of 5
by A verified traveler

Posted Sep 21, 2015 on Hotels
the hotel was very small, but convenient. The breakfast was included and was very good.
5 out of 5
by A verified traveler from Saarland

Sehr seriöses und saubere Pension. Frühstück klass

Posted Sep 20, 2015
Pros: ist wie daheim, nur mit perfektem Service.....
Cons: größeres Zimmer. Geht nicht ?
Location: Direkte Anbindung in fast alle Richtungen
Besuch und Freizeitgestaltung mit Freunden und einem Freund aus der Region. Wandern, Ausflüge, Stadt und vieles mehr.....alles perfekt gelungen