Ratings based on 53 Verified Reviews

4.3 out of 5
93% of guests recommend
4.4 Room cleanliness
4.6 Service & staff
4.2 Room comfort
4.1 Hotel condition
Expedia Verified Reviews
5 out of 5
by Charlene from Winter Haven

A wonderful bit of paradise

Posted May 6, 2015 on Hotels
This is a lovely small guest house/spa (6 units) set in a tropical paradise with a small sparkling pool, sauna and other good stuff. The living/cooking areas are both inside and out which was smart to keep ants outside. There was good lighting in our high-ceiling room. The shower was a bit small but still OK. Jessica speaks English, her husband not so much. But he still took several of us on a full day tour of the island and we had a great time. It's within walking distance of the beach, but a car did come in handy for exploring the nearby villages and restaurants. All in all, a very nice place.
3 out of 5
Recommended
for Everyone
by A verified traveler

Posted Apr 30, 2015
I stayed for one week had to use same towel and sheets no soap in bathroom
5 out of 5
Recommended
for Everyone
by sue from london

Posted Jan 16, 2014
Pros: Excellent value for money, nice atmosphere. Pool and spa. Friendly owners.
Cons: No wifi. A bit hard to find.
Location: French holiday area, very friendly. Nice restaurants and beach.
4 out of 5
Recommended
for Everyone
by A verified traveler from Bayern

Tropisches Gartenparadies

Posted Dec 17, 2016
Gepflegte kleine Anlage, mit super nettem Vermieterpaar.
4 out of 5
by Neuder from Genève

Résidence au calme avec propriétaire très sympa

Posted Jan 10, 2016 on Hotels
Nous y avons passé que 2 nuits en arrivant à la Martinique avant de faire une croisière dans les Antilles. Le propriétaire Kader est super sympa. Il nous a proposé le service taxi et est venu nous chercher le 24 décembre au soir. Il nous a montré au passage le quartier de l'hôtel, le village et réserver un restau ouvert. Il nous a proposé le lendemain de nous emmener dans une magnifique plage, la plage des Salines à 5km. de la résidence et est revenu nous chercher en fin de journée. Il nous a également arranger une plongée le 26 au matin avant de repartir et proposer le service taxi pour nous amener au port pour notre croisière. C'est vraiment une personne adorable, qui sait accueillir les gens et pas du tout commercial. Résidence à 5 min à pied de la plage et 10 min. du village de St.Anne.
5 out of 5
by Weronika from Polska

piękne miejsce na odpoczynek

Posted Oct 25, 2015 on Hotels
Pięknie urządzone miejsce niemal zanurzone w zieleni, przed każdym mieszkaniem patio z widokiem na roślinność. Pokoje czyste i eleganckie, piękny ogród z uroczym, niewielkim ale klimatycznym basenem. Odegłość do plaży ok. 10 minut piechotką. Ale największą zaletą Residence Orcea są przesympatyczni i uczynni właściele, którzy doradzają także, gdzie i jak warto pojechać. Szczerze polecamy!
5 out of 5
Recommended
for Everyone
by A verified traveler

Klein aber fein!

Posted Aug 30, 2015
Pros: Die Unterkunft war sehr sauber und die Besitzer sehr freundlich und zuvorkommend. Zur Unterkunft gehört ein kleiner Pool, den man ebenfalls nutzen kan
Waren im August 4 Tage im Orcea. Die appartements sind liebevoll eingerichtet und wir fühlten uns sofort wohl. Eine kleine Küche bietet alles, was man zum kochen braucht. Jedes Appartement verfügt über eine kleine Terrasse auf der man den Abend genießen kann. Das Bett war groß und bequem, mit einem Moskitonetz ausgestattet. Es gibt ganz in der Nähe, ca. 10 min. Zu Fuß einen schönen Sandstrand mit einigen kleinen Bars. Nach St. Anne Ist es ebenfalls nicht weit.
5 out of 5
by A verified traveler

Un p'tit coin de Paradis

Posted Aug 17, 2015 on Hotels
Accueil sympathique,chambre confortable, infrastructure de qualité. quelques restaurants à proximité (le "Perroquet" propose un menu de qualité) Je ne suis resté qu'une nuit entre deux avions, mais ai pu me reposer comme rarement
5 out of 5
by Michal from Warszawa,Polska

Kolibry i inne ptaki na wyciągnięcie ręki

Posted Jun 1, 2015 on Hotels
Jeden z czterech hoteli/pensjonatów z których korzystaliśmy podczas pobytu na Martynice (maj 2015). Niedaleko miejscowości Santa Anne. Residence Orcea dysponuje 6 pokojami z czego 3 wychodzą na ogród z drzewami bananowymi, małym basenem i spa. Zalety: * przemiła obsługa, Residence prowadzone przez parę młodych ludzi (Jessica & Kader), bardzo sympatycznych i pomagających gościom. Pokazali nam nawet czym dokarmiać ptaszki przylatujące do ogrodu :) Welcome Drink itd. * wrażenie "zatopienia się w przyrodzie i odcięcia od świata zewnętrznego" - patio pokoju wychodzi bezpośrednio na ogród z bananowcami i palmami, mnóstwo ptaków, w tym przylatujące kolibry; brak internetu. Oczywiście to może być dla kogoś wada ale nam odpowiadało * wyposażenie (tv, ac, lodówka, ekspres przelewowy, łóżko z moskitierą, kuchnia na patio, naczynia, sztućce) adekwatne do ceny * stosunkowo blisko do plaży * przytulny basenik i spa Wady: * nam trafiła się głośna klimatyzacja * w drzwiach wejściowych jedynie żaluzje ale brak szyby - co powoduje że wieczorami wpadają komary - nie ma możliwości szczelnego zamknięcia pokoju Bilans zdecydowanie na plus - jeżeli wrócimy na Martynikę na pewno skorzystamy ponownie z Orcea.
4 out of 5
by Antonella from Suisse

Détente

Posted Apr 29, 2015 on Hotels
Jessica et Kader sont très disponible et de bons conseils. Nous avons passé un agréable sejour